Skip to main content

UX/ UI

Jeg er stor fan af Jakob Nielsen og hans pionérarbejde indenfor HCI og Usability. Jeg synes det er træls, at UX som begreb, der ellers betyder User Experience, i dag primært bliver brugt med hensyn til brugeres visuelle oplevelse.

I 10’erne hed det sig “Mobile First”. I 20’erne bør vi igen gå tilbage til “Users First”. Jeg er stor fan af digital dataindsamling, men mht. brugervenlighed har jeg fortsat en større tro på de fysiske brugertests. Cardsorting modeller og papirsketches. De helt oldschool tests.

Jeg mener det er tydeligt, at alt for mange hjemmesider og systemer i dag aldrig har været forbi brugertest i løbet af designprocessen. Designet er baseret på overbevisning og farvelade. Jeg er oldschool i min tilgang, og holder stadig mest af begreberne HCI (Human Computer Interaction) og User Centered Design.

Jeg har undervist i webkommunikation (web design), og har arbejdet i alle de større heat-map-programmer som fx ClickTale og Smartlook, samt feedback værktøjet Userback.io, som er noget af det vildeste. Desværre har jeg aldrig arbejdet i større testprojekter, da de oftest bliver sparret væk. Men teorien har jeg i orden, og nedenfor kan du se et eksempel i brugerdesign fra min Cand.IT e-Business ved ITU, hvor jeg analyserer semantikkens indvirkning på brugerdesign.

Vælg øvrige kompetenceområder i menuen   

UXPRESSIA

80%

SmartLook

100%

Google Tag Manager

70%

Google Analytics

80%

Clicktale

70%

SnapEngage (website chat)

95%