K ontor Syd, som i mange år baserede deres forretning på salg af kasseapparater, fusionerede med deres største konkurrent, det sjællandske “Kasseapparater.nu”.

Dertil fik jeg til opgave at finde på nyt navn til det fusionerede selskab samt skabe et nyt, fælles logo.

Navnet kom hurtigt til mig, og blev øjeblikkeligt godkendt af den nye bestyrelse. Navnet blev Dansk Kassesystem.

Navnet skulle associere til kassesystemer/ kasseapparater, have national appél og virke genkendeligt. Da de var ene-forhandler af Casio-apparater, og da dette var deres fremtidige strategi, forsøgte jeg at bruge “brand-endorsement” og “homage” principperne i min udvikling.

Skrifttypen fik jeg udviklet så tæt op ad Casio’s, uden at ville krænke deres ophavsret, og navnet Casio inkorporerede jeg i logoet med et “powered by”, også uden at krænke deres ophavsret. Da de var officelle partnere, var det i begges interesse, at logoet endte, som det gjorde.

Sted:
Kontor Syd Gruppen

Periode:
2012 – 2013

Projekt:
Logo og navn til Dansk Kassesystem

Nøgleord:
Grafisk Design
Logo
Konceptudvikling

I 2013 gik Kasseapparater.nu sammen med Kontor Syd i stiftelsen af et nyt selskab, som nu både skulle stå for import og salg til slutkunde.

Ledelsen rådførte sig hos mig, baseret på tidligere successer i Roomz og myCloud, om jeg kunne komme op med et navn og evt. design til det nye selskab.

Læs mere

Til venstre kan du se det endelige navn og logo, og arbejdet bag udviklingen.

Kort efter kom jeg op med det simple, men sigende navn, Dansk Kassesystem A/S.

Farverne er bibebeholdt fra Kasseapparater.nu, som bruger Casio’s mørkeblå farve. Farven er forretningsorienteret, kort og kontant. Formålet med navnet var at skabe et sigende navn, som ikke krævede nogen som helst form for dekodning. Navnet skulle samtidig signaliere en vis pondus og størrelse, hvorfor ordet “Dansk” naturligvis skulle inkluderes i navnet.

Samtidig var det vigtigt, med tanke på søgemaskineoptimering, at ordet “Kasse” indgik.

(Jeg har IKKE været yderligere involveret i hverken hjemmeside eller andet arbejde omkring Dansk Kassesystem).