Klik på billederne nedenfor, for at se dem i fuld størrelse   

Her ses nogle af de tidligere skridt på vej mod nuværende resultat. Bl.a. en ellers super fed JQUERY billede-bog, der desværre ikke fungerede i et responssivt design.

Historien bag udviklingen:

[huge_it_gallery id=”2″]
  • Webdesign
  • Menu med illustration
  • Billede-illustrationer
  • Baggrundsbilleder
  • Photoshop-batches
  • Responssivt design

Sted:
Roomz (Kontor Syd)

Periode:
2012 – 2013

Projekt:
Website

Nøgleord:
– Projektledelse
– Webudvikling
– Webdesign

Den første Roomz-hjemmeside skulle ene og alene fungere som første skridt på vejen online. Dvs. indeksering af Google samt tilvænde personalet at tænke “online”.

Domænenavnet var ledigt og navnet blev hurtigt godkendt. Endnu skal siden ikke tilbyde hverken handel eller visning af priser, og formålet med hjemmesiden er udelukkende at skabe kontakt og dialog med kunden.

Efter blot et år udviklede jeg en version 2.0, da jeg aldrig kunne forene mig med det første, noget forhastede, design og implementering.

Funktioner og Indhold

Hjemmesiden har jeg selv designet og fået udviklet i Umbraco for meget få midler i Indien. Jeg stod for al projektstyring mv. gennem Podio og Skype.

Siden rummede illustrationer på “drop down” menuen, hvor jeg fik skabt baggrundsillustrationer og skaffede det nødvendige billedemateriale.

Desuden fik siden en nyhedsfunktion, med alle ønskede felter og bokse mv. opsat i Umbraco. Seneste nyhedsindlæg blev automatisk placeret øverst i et fremhævet design.

Medarbejderne fik hver deres præsentationsside, ligesom der på forsiden blev installeret en JQUERY-personaleslider.

Herudover blev der skabt en “brand” landingpage med oversigt over samtlige producenter, med mulighed for at filtrere på disse. Herudover blev der skabt en “reference” liste.

Der blev skabt en template på hver af ovenstående samt produkt-landingside og produkt-listing.

Take aways

Jeg fik erfaring med “Responsive Design” forstået på den måde, at jeg lærde dets begrænsninger i forhold til begrænsninger mht. JQEURY, og hvor krævende et velfungerende responssivt design i virkeligheden er.

Yderligere lærde jeg nødvendigheden i framework, som jeg normalt ikke har haft behov for i “boxed” design. Dvs. det var en umulighed at tilpasse designet responssivt, da den responssive design tilgang ikke indgik i den oprindelige planlægning.

Jeg måtte finde på et design fra bunden. Og bundet af en tidsplan lærde jeg samtidig evnen at “måtte nøjes”. Det var et stort arbejde at opsætte hele CMS-delen og bestemme hvorledes Umbraco-backenden skulle opsættes.

Goods

Webdesignet 2.0 blev taget vel imod, og rummede funktionalitet mv. som salgschefen havde efterspurgt. Backend-delen fungerede akkurat som forventet og beskrevet.

Bads

Desværre måtte jeg flere gange under processen gå tilbage til tegnebrættet, da JQUERY mv. ikke fungerede korrekt i alle browsere.

Der var et utroligt stort arbejde i udvikling af det grafiske billedemateriale, og igen blev det et problem at der ikke var en “ejer” på projektet, og at der kun var begrænset resursehjælp fra marketingkoordinatoren. Resultatet blev at siden manglede det sidste “nøk” for at nå det ønskede resultat. Sidenhen er siden ikke blevet udviklet ift. den udviklingsplan jeg havde skabt, grundet manglende ejerskab og resurser.

Desuden led designet under ledelsens krav om Kontor Syd Gruppen logo, der efterfølgende måtte lægges på, uden for den oprindelige designretning.

Leave a Reply