Klik på billederne nedenfor, for at se dem i fuld størrelse   

Historien bag udviklingen:

Dette var det mest gennemarbejdede logo-arbejde, jeg til dato havde lavet. Jeg kom op med over 50 forskellige kombinationer mv., hvoraf der var bred enighed om mit sidste (og bedste) forslag, der endte med at blive det endelige.

Der blev taget højde for, at navnet skulle være SEO-venligt, ligesom det hverken måtte blive for langt eller for højt. Farvevalget faldt på Casio’s farver, og formen af bogstaverne var ligeledes baseret på lignende skrifttype som Casio.

  • Webdesign
  • Webudvikling
  • Projektstyring
  • 3D produktbokse
  • Grafik
  • Ikoner
  • Umbraco-opsætning

Sted:
– Kontor Syd Gruppen

Periode:
2012 – 2013

Projekt:
– Logo til Dansk Kassesystem

Nøgleord:
– Grafisk Design
– Logo
– Konceptudvikling

I 2013 gik Kasseapparater.nu sammen med Kontor Syd i stiftelsen af et nyt selskab, som nu både skulle stå for import og salg til slutkunde.

Ledelsen rådførte sig hos mig, baseret på tidligere successer i Roomz og myCloud, om jeg kunne komme op med et navn og evt. design til det nye selskab.

Til venstre kan du se det endelige navn og logo, og arbejdet bag udviklingen.

Kort efter kom jeg op med det simple, men sigende navn, Dansk Kassesystem A/S.

Farverne er bibebeholdt fra Kasseapparater.nu, som bruger Casio’s mørkeblå farve. Farven er forretningsorienteret, kort og kontant. Formålet med navnet var at skabe et sigende navn, som ikke krævede nogen som helst form for dekodning. Navnet skulle samtidig signaliere en vis pondus og størrelse, hvorfor ordet “Dansk” naturligvis skulle inkluderes i navnet.

Samtidig var det vigtigt, med tanke på søgemaskineoptimering, at ordet “Kasse” indgik.

(Jeg har IKKE været yderligere involveret i hverken hjemmeside eller andet arbejde omkring Dansk Kassesystem).

Take aways

Dette var 4 gang at jeg udviklede både logo og koncept fra bunden for Kontor Syd. Denne gang var der dog også eksterne beslutningstagere ind over processen, og disse blev overbevist af min præsentation, der i dybden forklarede om mine tanker bag logoet.

Goods

At se et helt nyt selskab blive stiftet i det navn, som du har udviklet helt alene, er en stor oplevelse. Og samtidig læse en artikel om foretagenet i Børsen, og efterfølgende se biler køre rundt i landskabet med det logo du har skabt, samt print på personaleuniformer mv. er stort.

Bads

Jeg havde evnerne, overskuddet og lysten til at udvikle en komplet hjemmeside, der skulle slutte op om hele dette nye koncept. Den tidligere hjemmeside, der var ejet af det firma der nu var fusioneret med Kontor Syd, havde en kanon placering på Google, og det ægrede mig meget, at der ikke blev fulgt fuldt op på denne kæmpe værdi, der er i en sådan placering.

Omvendt tvivler jeg på at der ville have haft været en arv-tager, der ville tage ejerskab på siden og opdatere denne, når denne var gået i luften.

Leave a Reply